Avem deosebita placere si bucurie sa va prezentam si o poveste reusita, extraordinar de frumoasa despre o catelusa pe care noi, echipa Certovet am numit-o Lucky, initial, pentru ca asa cum am sperat asa s-a si dovedit a fi o norocoasa.

Aceasta catelusa care ulterior a primit numele de Piri (Piroska) a avut un traseu superb, singura dezamagire, daca o putem numi asa, fiind ca acest lucru frumos s-a petrecut multumita unui cetatean din Germania, un mare iubitor de animale, roman totusi la origine dar care fiind plecat foarte de tanar din tara a beneficiat de o educatie de care, marea majoritate a romanilor din pacate nu au beneficiat.
Revenind la Lucky sau Piri, ea este o catelusa care in anul 2009 s-a „pripasit” pe langa cabinetul nostru fiind intr-o stare de sanatate deplorabila. Ea a beneficiat totusi de dragostea catorva iubitori de animale adevarati care au hranit-o ori de cate ori au avut ocazia, printre care si domnul Gabriel, cetateanul neamt care lucra in acea perioada in Romania pentru o firma nemteasca si care a fost profund impresionat de starea catelusei.

Noi, echipa Certovet, am facut tot posibilul sa o tratam si impreuna cu domnul Gabriel am reusit sa-i gasim o familie (de fapt, dumnealui, in Gemania-in orasul Dresden, oras din fosta Germania de Est, unde actualmente Piri are parte de o familie fantastica si duce o viata asa cum o merita fiecare catelus).
Trebuie precizat ca domnul Gabriel impreuna cu sotia dumnealui au adoptat si dansii o catelusa din Romania, Mea, o alta catelusa de pe strada care nu parea sa aiba vreo sansa.
Imi amintesc de fiecare data vorbele domnului Gabriel: daca lumea ar intelege ca sterilizarea unui caine se face o singura data si odata cu ea acestia s-ar imputina, cu timpul problema cainilor comunitari s-ar rezolva. (daca fiecare persoana s-ar implica in sterilizarea macar a unui caine si am intelege ca nu uciderea lor e solutia atunci cu siguranta viitorul va arata altfel iar oamenii ar trebui sa fie mai buni si intre ei).

Am relatat aceasta poveste acum, pentru ca stazi, 19.04.2010, am primit fotografiile cu Lucky-Piri cea fericita care a primit o viata asa cum merita.
Multumim pe aceasta cale domnului Gabriel si speram ca aceasta fapta sa ne motiveze si pe noi romanii sa adoptam si sa sterilizam cat mai multi caini fara stapan.
Nu as vrea sa inchei fara sa mai spun ca ceea ce a facut familia domnului Gabriel nu s-a limitat doar la adoptia catelusei lor ci au participat si la un protest organizat in fata Consulatului Romaniei din Munchen, cu scopul de a sensibiliza politicienii romani in ceea ce priveste atitudinea lor fata de animalele de pe strazile din Romania.
intra si vezi imagini de la protest, inclusiv o scrisoare deschisa si in limba romana adresata politicienilor romani.