FRIZERIE CANINĂ

 Așa cum nouă oamenilor ne place să fim curați și îngrijiți, la fel și animăluțele se simt bucuroase și confortabile când sunt curate și frumos aranjate.

De multe ori, în vocabularul comun ați auzit probabil expresia “câinele seamănă cu stăpânul”. În multe din aceste cazuri, frizeria canină joacă un rol important de imagine.

Îngrijirea aspectului exterior al câinilor este o parte esențială a îngrijirii lor generale, la fel cum sunt și nutriția sau îngrijirea sănătății.

Perierea și spălarea lor le mențin pielea și blana viguroase și cu aspect plăcut și fac practice viața alături de ei mult mai plăcută.

Pentru unele rase de câini, îngrijirea profesională este un necesar absolut, în vreme ce pentru alții, o baie lunară și o ședință de periaj pe săptămâna sunt suficiente.

CERTOVET vine în întâmpinarea dumneavoastră și a animăluțului preferat cu salonul de frizerie canină care asigură o îngrijire totală a aspectului cățelului ce presupune o tunsoare estetică, îmbăiere, uscare, tratamente pentru piele și blană.

Specialiștii noștri au mare grijă ca orice cățel le trece prin mâini să fie răsfățat și să capete un aspect nobil și estetic, punând pasiune în realizarea celor mai dichisite tunsori.

Salonul Certovet oferă servicii de tuns, coafat, tăiat unghii, curăţat ochi şi urechi, vidat glande, tratament pentru blanita şi parfumat pentru căţei şi pisici. Instrumentele de tuns şi îngrijire precum şi produsele cosmetice folosite sunt produse profesionale, de inalta calitate. Niciun proces de îngrijire pentru animale nu decurge fără obiecte sterilizate conform rigorilor de sănătate actuale.

Viziunea noastră este ca tot procesul de înfrumuseţare şi îngrijire să fie un moment de plăcere totală pentru căţelul dumneavoastră şi vă puteţi convinge de acest lucru accesând pagina noastră de Facebook „Certovet”.

Clienţii care trec pragul salonului nostru, animăluţe şi stăpâni, au parte de servicii de calitate de îngrijire şi de respectul cuvenit oricărui stăpân grijului şi oricărui necuvântător.

IMPORTANT! Pentru căţeii care prezintă probleme de îngrijire precum blăniţă murdară sau foarte încâlcită se percepe o taxă suplimentară de 60 de lei pe oră iar pentru câinii agresivi sau foarte agitaţi se percpe o taxă de 30 – 150 de lei pe oră în funcţie de talie sau comportament.

Întreţinerea animalului în condiţii de îngrijire totală este foarte importantă iar problemele care pot apărea în cazul unei lipse de îngrijiri sunt deopotrivă nocive pentru sănătatea animăluţului şi chiar a stăpânului, dar şi costisitoare. De aceea recomandăm să apelaţi cu încredere o dată pe lună la pachetele de îngrijire.

Un pachet complet de întreţinere presupune: spălat, cosmetică , tunsoare la cap, lăbute, codiţă, coafat şi eliminarea eventualilor câlţi. Căţeii nu prea stau la periat şi la la pieptănat şi de aceea vă recomandăm să nu spălaţi acasă căţelul în anotimpul rece, atunci când blăniţa e mai mare, deoarece spălatul fără uscat la perie cauzează încâlcirea blăniţei.

IMPORTANT! Nu acceptăm căţei nedeparazitaţi extern şi infestaţi cu purici sau căpuşe decât după tratamentul lor! 

Experienţa noastră vă recomandă o serie complexă de servicii şi tratamente de îngrijire pentru căţei.

TUNS:

În fiecare an este recomandat să se realizeze în jur de 3 – 4 tusori majore, în funcţie de anotimp şi de cât de repede creşte blăniţa câinelui. Această tunsoare trebuie întreţinută prin ajustarea regulată a blăniţei la salon, aproximativ o dată la 2 luni. Astfel beneficiaţi şi de reduceri prin vizite lunare la salonul nostru, care vă permit să aveţi mereu căţelul bine-îngrijit!

Prin vizitele regulate la salon veţi evita încâlcirea blăniţei şi murdărirea ei precum şi problemele care pot surveni în aceste situaţii. La salonul nostru se realizeaza tunsori din cele mai complexe şi dichisite astfel că orice câine, indiferent de rasă, poate căpăta un aspect nobil şi estetic.

Vizitati pagina noastra de Facebook „Certovet” pentru a vedea pozele căţeilor care ne calcă pragul şi primesc mereu un look nou şi elegant spre satisfacţia stăpânilor!

SPĂLAT:

În funcţie de rasă, vârstă sau talie, spălatul se poate efectua săptămânal, cu şampon profesional, non-alergenic sau pe bază de produse naturale, pentru a evita uscarea pielii şi a părului! Este recomandată şi folosirea balsamului pentru a proteja şi hrăni firul de păr! Părul sănătos este strălucitor, moale, care se piaptănă uşor. Salonul Certovet foloseşte doar produse profesionale, de inalta calitate aplicate de profesionişti cu experienţă.

COAFAT:

Orice căţel tuns şi spălat trebuie coafat, în timpul uscării şi după, cu perii şi produse profesionale pentru aranjarea blăniţei şi a tunsorii precum spuma pentru păr, fixativul, luciul de păr, pentru menţinerea cât mai îndelungată a coafurii. Chiar şi căţeii tunşi scurt beneficiază de coafarea capului şi a codiţei căpătând un aspect de nerecunoscut.

PERIAT:

Rasele de căţei şi pisicuţe cu părul lung necesită o îngrijire specială ce presupune periatul zilnic sau măcar o dată la două zile, pentru a evita încâlcirea părului, disconfortul şi chiar apariţia unor probleme de sănătate. Recomandarea noastră este să apelaţi la acest serviciu la salon măcar o dată pe lună.

TRATAMENT PERNUŢE:

Lăbuţele şi pernuţele câinelui pot suferi numeroase neplăceri în situaţiile în care devin uscate, crăpate sau sângerează. Aceste probleme trebuie tratate urgent pentru a nu cauza probleme serioase pentru sănătate ce pot determina mersul greoi sau chiar imposibilitatea deplasării animăluţului. Pentru a evita aceste probleme şi a-i oferi o stare generală de confort, recomandăm tratementul pernuţelor la salon. Acestea vor fi hidratate cu creme şi uleiuri speciale şi vor fi protejate de factorii care le deteriorează.

TRATAMENT BLĂNIŢĂ:

În momentul în care animăluţul năpârlește în exces se recomandă o vizită la medicul veterinar pentru se stabili cauzele persistenței procesului. Există cazuri când peste năpârlire se suprapune și o altă problemă de genul afecțiunilor hormonale, eczemelor, micozelor, infestațiilor cu paraziți sau alte probleme dermatologice.

La salonul Certovet beneficiaţi de un tratament adecvat al blăniţei prin aplicarea de ulei de Argan în funcţie de rasa câinelui. Este recomandat ca acest procedeu să se facă o data pe luna pentru a evita probleme ulterioare. Tratamentul blăniţei determină hidratarea acesteia, favorizând regenerarea părului de la rădăcini până la vârfuri. Uleiurile şi măştile sunt special create în acest sens, fiind recomandate cu mai ales animalelor cu blana uscată, lipsită de hidratare.

TĂIAT UNGHII:

Tăiatul unghiilor sau gheruţelor se efectuează regulat şi se recomandă mai des în special animăluţelor cu unghiile închise la culoare / negre, dar şi în funcţie de cât de repede cresc. Unghiile lungi provoacă disconfort sau chiar durere, afectează mersul animalului, iar un mers defectuos afectează în timp articulaţiile. De asemenea, unghiile crescute mari pot provoca accidente în contactul cu omul.

CURĂŢAT OCHI / URECHI:

Curăţarea urechilor şi a ochilor efectuează periodic sau la nevoie, pentru a evita apariţia infecţiilor sau afecţiunilor specifice acestor zone. Părul trebuie tăiat foarte scurt în jurul ochilor, zona trebuie să fie permanent curată şi uscată, iar părul din urechi trebuie şi el smuls.

VIDAT GLANDE:

Cele 2 glande perianale sunt situate de o parte şi de cealaltă a anusului şi trebuie curăţate periodic, însă perioada diferă de la un căţel la altul! La unele rase, destul de puţine, nu este necesar aceast tratament, iar la alte rase, vidarea glandelor trebuie efectuată lunar. Dacă nu ştiţi sigur când trebuie efectuată operaţiunea, veniţi la control pentru a afla de la medicul veterinar!

Pe lângă necesitatea îngrijirii animalului pentru a avea un trai calitativ alături de stăpân, există numeroase avantaje practice pentru care să veniţi lunar la salon:

  • Evitaţi deranjul de acasă
  • Evitaţi eforturile pentru curăţenie după tuns şi spălat.
  • Nu consumaţi resurse sau produse pe care trebuie să le cumpăraţi.
  • Economisiţi timp
  • Vă puteţi bucura de un animăluţ îngrijit corect şi profesionist
  • Evitaţi expunerea la riscuri de sănătate, atât pentru dvs. cât şi pentru animăluţ

GALERIE FOTO