ANALIZE DE LABORATOR

În cadrul clinicii noastre, animăluțele dumneavoastră beneficiază de posibilități multiple de investigații paraclinice, atât când sunt bolnave și necesită diferite investigații, cât și pentru examenele periodice, de rutină, cu rol în depistarea cât mai precoce a unor posibile afecțiuni.

Pentru acest lucru, CERTOVET a investit foarte mult și a fost dotat în ultimii ani cu aparatură performantă, de calitate și precizie, conform standardelor de ultimă generație.

 În cadrul laboratorului propriu există dotări ce cuprind:

analizor de hematologie (Lasercyte Idexx), cu tehnologia cea mai modernă prin care, cu ajutorul undelor laser, fiecare celulă sanguină este identificată separat, astfel fiind posibilă recunoaşterea şi analiza precisă a celulelor roşii, identificarea şi numărarea precisă a celor 5 tipuri de celule albe, precum şi identificarea şi numărarea precisă a reticulocitelor (celule roşii tinere), permiţând astfel caracterizarea tipului de anemie.

analizor de biochimie sânge (Vettest  Idexx) ce poate realiza până la 26 de parametri, cu tehnologia modernă „dryslide”. Acesta asigură obţinerea unor rezultate cu acurateţe maximă, rezultatele obţinându-se în maxim 8 minute.

analizor Vcheck V200 pentru determinare hormoni (T4, TSH, Cortizol, Progesteron), markeri inflamatori (proteina C reactiva, SAA- pisica), markeri cardiaci (proBNP, canine TnI), enzime pancreatice specifice cantitative (cPL, fPL), markeri ai coagularii sangelui (dimeri)

ecograf doppler (Esaote MyLab Five) ce permite efectuarea de ecografii abdominale și cardiace, în condiții foarte bune, conferind imagini de înaltă rezoluție, facilitând astfel stabilirea unor posibile diagnostice.

microscop optic (OptikaView) ce oferă o calitate remarcabilă a imaginii, adecvat pentru fotografii şi înregistrări video. Conferă aplicabilitate pentru examene: dermatologic, coproparazitologic, sediment urinar, frotiuri din sânge şi urină, frotiuri vaginale. Utilizarea camerei video cu care este dotat permite salvarea imaginilor obținute în cadrul examinărilor.

tensiometru (petMAP) este un dispozitiv cu tehnologie avansată de măsurare oscilometrica a presiunii arteriale, ce a fost proiectat pentru folosirea la cea mai largă gamă de pacienți, cu mărimi diferite și presiuni arteriale diferite.

video otoscop (Kruuse) este un otoscop video digital de înaltă precizie cu capacitate de captură a imaginii. Oferă o precizie fără precedent în observarea canalului auricular. Este un aparat performant ce poate fi folosit pentru examinări medicale și chirugicale cu posibilitate de înregistrare. Se dovedește util și în explicarea diagnosticului pentru clienți, aceștia având posibilitatea de a vizualiza cu ochii lor problema medicală. Realizează observații otoscopice precise și clare.

multiple teste rapide pentru diagnosticarea a diferite afecțiuni (depistarea parvovirozei, coronavirozei, giardiozei, maladiei carre, erlichiozei, anaplasmozei, boreliozei, dirofilariozei, pancreatitei, leismaniozei, brucelozei, toxoplasmozei, leucemiei feline, virusului imunodeficienței feline – FIV, etc.)

De asemenea, CERTOVET are semnate parteneriate cu alte laboratoare de referință pentru investigații și mai amănunțite care nu se pot face în cadrul laboratorului nostru (Synevovet, Histovet).